Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Centern vill dränera våra hälsocentraler

Replik på Tilliten till våra vårdgivare är en central faktor för hur vården struktureras

Det är en oroande artikel som de ledande centerpartisterna i regionen skriver. De hade möjligheten att förtydliga och korrigera de uttalanden som deras regionråd gjort tidigare men så blev det inte utan istället bekräftar de det som vi tidigare har befarat. Man vill dränera våra hälsocentraler genom att ta bort kravet på läkare som är på plats fysiskt och försämra öppettiderna. Det är tydligt att det inte är patientens behov som står i centrum utan ekonomi och verksamhetschefens möjlighet att bemanna som kommer styra. Det liggande förslaget är på inget sätt ett försök att förbättra för Gävleborgs invånare utan ett endast ett sätt att rädda regionens sedan länge misskötta ekonomi.

Detta är en syn på vården som vi moderater inte står bakom. Vi anser att det ska finnas läkare och distriktssköterska på plats som fysiskt kan träffa patienten. Vi vill ha fler läkare inom primärvården inte färre som centern nu tydligt har tagit ställning för. Dessutom ska vi ha generösa öppettider med god tillgänglighet. Vi vill även ha ett regler som främjar att det startas fler hälsocentraler i hela länet till skillnad från den styrande majoriteten som tydligt uttalat att de vill ha färre hälsocentraler .

Vården ska vara nära och tillgänglig. Där är våra hälsocentraler nyckeln för att tillgodose detta.

Patrik Stenvard (M), regionråd i opposition

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel