Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Det mesta som regeringen beslutar om blir pannkaka

Det återstår ungefär 60 dagar kvar tills år 2020 då regeringens och Löfvens viktigaste löfte om EU:s lägsta arbetslöshet skulle infrias. Men som med det mesta som regeringens löften och arbete blir det högst troligt pannkaka av detta. Den senast redovisade arbetslösheten är 7,3 procent, lägsta nivå i EU ligger på 2,1 procent, det är bara fyra länder som har högre arbetslöshet – fast från det hållet ligger ju Sverige i topp!

Ett annat område där Sverige verkligen ligger i topp är marginalskatte-ligan. Marginalskatten visar hur mycket skatt man betalar på en löneökning. Den påverkar på så vis drivkrafterna till att arbeta, göra karriär och utbilda sig. Ju högre marginalskatt, desto mindre tjänar man på att arbeta fler timmar, avancera i yrkeslivet eller skaffa sig en utbildning som kan innebära högre lön. Men för en socialistisk regering är det dock ytterst viktigt att ingen får lyckas – för hur skulle det se ut?

Sverige toppar tyvärr också en annan lista, listan över antal sprängningar. 28 sprängningar under de två senaste månaderna, totalt nästan 100 i år. Jämfört med andra länder i Europa och världen sticker Sverige ut, och det är inte på ett positivt sätt.

Ett annat misslyckande är den mycket märkliga situationen där personer som är ett hot mot Sverige, och därmed alla medborgare, och som ska utvisas släpps fria på grund av hot mot dem i sin hemländer – regeringen slingar sig och sviker därmed det svenska folket.

Till undsättning skyndar nu regeringstrogna akademiker som vill bussa Säpo på, underförstått kriminalisera, alla som dristar sig att kritiserar regeringens politik!

Men för Sveriges bästa behövs mer än så, det behövs en trovärdig politik som främjar arbete, utbildning och lag och ordning – och det står moderaterna för!

Stig Mörtman (M), Ockelbo

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel