Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Ge vårdpersonalen mer inflytande över sitt arbete

Sjukvården står inför hård prövning under denna så svåra tid där Covid-19 slår obarmhärtigt mot alla oavsett om du är rik eller fattig, känd eller okänd. Pandemin bryr sig inte om länders gränser eller väder eller miljön utan den smittar alla som kommer i dess väg.

Sjukvården i Sverige och vår region hade redan innan pandemin slog till svårt att klara av sitt uppdrag med långa vårdköer och brist på personal i vården. Nu måste den politiska ledningen i Region Gävleborg kliva fram och ta ställning för hur man vill ha sjukvården i framtiden.

Hur vill Socialdemokraterna, Centern, Miljöpartiet och Vänsterpartiet se framtiden i sjukvården?

Hur vill man göra sina satsningar i sjukvården och hur vill man driva sin personalpolitik?

Vill man fortsätta spara i sjukvården?

Vill man fortsätta dra ner antalet vårdplatser på sjukhusen?

Vill man fortsätta och ha en personalpolitik som gör att folk slutar?

Vill man utveckla Bollnäs Sjukhus med nya verksamheter som akutsjukvård och förlossning, eller ska man fortsätta montera ner sjukvården?

Sjukvårdspartiet tar ställning för sjukvården och de som jobbar i sjukvården. Lyssna på vårdpersonalen ge dem mer inflytande över sitt arbete.

Sjukvårdspartiet anser att sjukvården behöver mer pengar för att kunna ge den sjukvård som befolkningen i vårt län/region behöver. Sjukvårdspartiet finns för att behoven i sjukvården har stora brister. Svensk sjukvård måste ses över och det behövs en politisk majoritet som har närheten till vårdpersonalen och vårdens behov.

Sluta spara på sjukvården, ge dem resurser!

Henrik Olofsson, ordf Sjukvårdspartiet Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel