Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Ger stängda bibliotek i Sandviken kulturavdrag på kommunalskatten?

På Sandvikens landsbygd råder kulturtorka sommartid då alla fyra landsortsbiblioteken i Järbo, Storvik, Åshammar och Österfärnebo håller sommarstängt under veckorna 27,28,29 och 30.

Att gå till biblioteket en sommardag för att skaffa sig litteratur till hängmattan är uteslutet för alla boende och semesterbesökare utanför tätorten.

Biblioteksverksamheten lyder under kultur- o fritidsnämnden och ordförande i nämnden är Liberal, då kommunen har ett majoritet bestående av S-C-L.

I deras politiska plattform uttrycker man sig så här:

"Alla behöver få känna delaktighet och tillgång till kommunens satsningar

och den övriga samhällsutvecklingen......

.......Det är viktigt att människor kan välja vart man vill bo och samtidigt

kunna ta del av samhällsservice och kultur- och fritidsverksamheter"

Liberalerna har längre tillbaka varit förkämpar för folkbildningen men kanske Sandvikens politiska företrädare för partiet inte riktigt är hemma i sin politiska historia? Inte heller Centerpartiet som säger sig speciellt företräda landsbygden reagerar på stängda landsbygdsbibliotek.

Med stöd av S-C-L:s politiska formuleringar föreslår jag att kultur-o fritidsnämnden snarast och senast inför nästa sommar gör en omfördelning av

bibliotekets öppettider så att även landsbygdsbiblioteken får del av åtminstone den kulturverksamhet som biblioteken erbjuder till sommaren 2020.

Annars är det dags för kulturavdrag på kommunalskatten för alla som bor i Järbo, Storvik, Åshammar och Österfärnebo!

Ann-Mari Bergström (M), kommunfullmäktige Sandviken

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel