Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Horribelt och vedervärdigt påstående av Simon Ridell

Annons

Replik till Simon Ridell: Dödstalen som SD inte bryr sig om på riktigt

Att Socialdemokraterna är ett utstuderat maktparti står nog klart för de flesta idag. Dock förväntar sig väljarna mer av ett regeringsparti, och dess förespråkare, än lögner och osmakliga ledartexter.

Att som Simon Ridell påstår att Sverigedemokraterna inte bryr sig om dödstalen på arbetsplatserna är ett horribelt och vedervärdigt påstående. Inom Sverigedemokraterna Gävleborg har vi åtskilliga medlemmar och företrädare med bakgrund inom olycksdrabbade yrken. Roger Hedlund, distriktsordförande, tillika riksdagsledamot, är tjänstledig från skiftarbete inom tung industri, det är även Richard Carlsson, regionråd, och vårt oppositionsråd i Sandviken, Per Kihlgren.

Vi har företrädare och medlemmar som arbetar eller arbetat ute på fältet inom transportbranschen, byggbranschen och industrin. Att påstå att vi inte skulle bry oss om våra arbetskamraters och övriga löntagares väl och ve är lågt, även för en socialdemokratisk ledartext.

Som alla vet är de LO-anslutna fackförbunden direkt kopplade till Socialdemokraterna och flera fackförbund utesluter politiska motståndare eller hindrar dem från att ta förtroendeuppdrag. Anna-Karin Åström, Gävle, blev fråntagen sitt uppdrag som arbetsplatsombud för Kommunal, med hänvisning till att hon kandiderade till kommunfullmäktige för SD. Detta trots att hon hade medlemmarnas förtroende på den aktuella arbetsplatsen. Sverigedemokraterna vill att arbetarna själva väljer sina ombud, utan pekpinnar från Socialdemokratiska fackförbund.

Sverigedemokraterna föreslår därför även att de regionala skyddsombuden ska frikopplas från Socialdemokraterna och istället vara underställda Arbetsmiljöverket. Vi ökar dessutom anslaget till Arbetsmiljöverket med över 200 miljoner kronor mer än regeringen de kommande åren.

Sverigedemokraterna står upp för alla arbetares trygghet och säkerhet. Vi kommer fortsätta driva den linjen oavsett vad Socialdemokraterna och deras ledarskribenter anser om saken.

Roger Hedlund, distriktsordförande SD Gävleborg

Anna Karin Åström, undersköterska och före detta arbetsplatsombud

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel