Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Låt de demokratiska samhällsidealen styra Europa

I omkring 100 år har demokratiska värderingar byggt Sverige. Ett starkt välstånd har skapats av vanligt folk som strävat mot frihet, jämlikhet och solidaritet. Tillsammans har vi byggt välfärd samtidigt som näringslivet utvecklats och moderniserats.

I Västra Gästrikland har stålet producerats och exporterats ut i Europa och världen. Genom EU kan vi stå enade när andra delar av världen hotar med ståltullar. Vi ser att både världshandeln, ekonomin och Europa behöver en social dimension som sätter trygghet och rättvisa först i en orolig tid.

För oss socialdemokrater sätts alltid alla människors lika värde först. Vi har en idé om ett solidariskt och jämlikt samhällsbygge som skapar frihet. För oss ska svenska villkor på arbetsmarknaden gälla i Sverige, det skapar trygghet och ordning på arbetsmarknaden.

Samtidigt ser vi att klimathotet blir allt mer påtagligt. Därför behöver vi agera utanför Sveriges gränser. Alla länder i EU och globalt måste tillsammans hjälpas åt och agera för att säkerställa en hållbar miljö för nuvarande och kommande generationer.

Jag röstar socialdemokratiskt och tar därmed ställning för en hållbar miljö, trygg arbetsmarknad och det demokratiska samhällsbygget. En framtid som sätter frihet, jämlikhet och solidaritet först är viktigt att kämpa för.

Låt de demokratiska samhällsidealen styra Europa. Kom ihåg att rösta senast 26 maj!

Daniel Johansson (S), vice ordförande Socialdemokraterna i Hofors-Torsåker.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel