Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Moderaterna i Region Gävleborg kräver extra budget för sjukvården

Vi moderater har i riksdagen samlat oppositionen och satt stopp för friåret för att istället säkra mer pengar till välfärden. Det innebär att nästan 200 miljoner tillfaller Gävleborg varav 62 miljoner går till Region Gävleborg. Vi nöjer oss dock inte med det. Vi moderater i region Gävleborg vill försäkra oss om att dessa miljoner verkligen går till sjukvård i länet och inte försvinner i det stora svarta hål som är Region Gävleborg. Därför planerar vi att lyfta ett ärende på regionstyrelsen där vi kräver en extra budget för hälso- och sjukvårdsnämnden.

Det är ingen nyhet att Region Gävleborg dragits med stora ekonomiska underskott främst i vården och att man har misslyckats med de åtgärder man planerade för att få en ekonomi i balans. Ingenting tyder på att det ser ljusare ut i framtiden, snarare tvärtom med en åldrande befolkning och betydligt färre i arbetsför ålder. Det oroar oss men vi är också hoppfulla och vet att det går att styra skutan rätt om vi prioriterar rätt. Vi vet att moderaterna tidigare tagit oss igenom en nationell finanskris och vi är beredda att ta ansvar för leda Region Gävleborg i ekonomiskt knapra tider. För oss moderater står människan alltid i centrum, även i talet om ekonomi. För när pengar slösas eller spenderas utan kontroll är det alltid människor – patienter, medarbetare och anhöriga som blir drabbade. 

Nu ser vi att även regeringen föreslår ett krispaket och att de extra pengarna från räddningspaketet till välfärden kommer tillfalla regioner och kommuner tidigare än planerat på grund av Corona-viruset. Vi följer dagligen utvecklingen och informationen från våra myndigheter. Det är nu av yttersta vikt att en redan ansträngd vård får de resurser den behöver för att klara av utmaningen och samtidigt upprätthålla en god vård till Gävleborgarna.

Patrik Stenvard (M) regionråd i opposition

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel