Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Moderaterna vill ha ett tryggare samhälle för alla

Annons

I Sandviken har vi börjat uppleva något som faktiskt inte fanns på samma sätt för bara 8–10 år sedan. Detta är något som dessutom tyvärr inte är unikt bara för Sandviken. En generell otrygghet har blivit mer påtaglig, inte bara i de områden som upplevs som otrygga, utan bland samtliga medborgare.

Generellt sett ska det inte finnas områden som är otrygga oavsett anledning då samtliga medborgare ska välja att bo där man trivs och inte där man hamnar. Naturligtvis förstår vi att den ekonomiska situationen också spelar in på var man väljer att bo. Poängen är ändå att oavsett var man väljer att bo ska det finnas en grundtrygghet att de samhällsviktiga funktionerna finns tillgängliga inom rimlig tid när de behövs.

Detta är vad Moderaterna menar med att skapa en grundtrygghet för samtliga i samhället. Samtliga medborgare, unga som gamla, ska ha möjlighet att röra sig utomhus utan att känna en rädsla för att bli utsatta för någon typ brott. De individer som orsakar brott och sprider otrygghet i samhället ska åtalas och prövas enligt vårt juridiska system.

Ordning och reda i samhället ger en grundtrygghet värnar om individen och frigör resurser till exempelvis vård, skola och omsorg. Ordning och reda värnar moderaterna om i frågorna om att skapa ett tryggare samhälle.

Magnus Isomäki, ordförande Moderaterna Sandviken

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel