Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Moderaterna vill underlätta för Gävles viktiga föreningsliv

Covid 19-pandemin påkallar politiska åtgärder för att stävja den mest akuta krisen för Gävles lokala föreningsliv. Särskilt då det nu kommer rapporter från föreningar som på grund av minskade intäkter måste begränsa sin ungdomsverksamhet.

Livskraftiga föreningar som engagerar unga, men även vuxna, är oerhört viktiga för Gävles sammanhållning och hälsa. Därför vill vi presentera två förslag för att underlätta för dem.

De föreningar som hyr lokaler av kommunen borde få nollhyra från april till juni. Därutöver borde alla föreningar få räkna med fjolårets deltagarsiffror när de söker bidrag under nästkommande år, för att kompensera för bortfall på grund av sjukdom under Covid-19-krisen.

Förslagen bidrar givetvis till att Gävle kommun bland annat får minskade hyresintäkter. Men den kostnaden tycker vi är motiverad i nuvarande situation.

Vi moderater kommer därför att göra vad vi kan för att underlätta för majoriteten att genomföra åtgärder för att minska effekterna av Covid 19-pandemin på olika delar av samhället i Gävle kommun. Detta är ett av våra konkreta förslag vi vill bidra med.

Genomtänkta förslag i allvarliga kriser saknar partifärg.

Moderaterna i Gävle

William Elofsson, kommunalråd i opposition

Margaretha Larsson, gruppledare

Pekka Seitola, vice gruppledare

Alexander Lindqvist, 2:e vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel