Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Moderaterna ville ge julklappen till kommunanställda tidigare – röstades ner

Vi har en vår och sommar bakom oss som inte liknar något vi varit med om tidigare. Corona-viruset lyder varken politiker eller vetskapsmän, och dess härjningar drabbar hela världen så även Sandviken.

Kommunens anställda jobbar hårt i våra verksamheter och Moderaterna i Sandviken har försökt att uppmuntra detta samt skicka en injektion till våra lokala företag för att visa att vi agerar i en tid som inte liknar något vi varit med om tidigare.

Moderaterna i Sandviken förslog på kommunstyrelsemötet den 26 maj att Sandvikens kommun skulle tidigarelägga utdelning av den årliga julklappen till de anställda inom kommunen. Julklappen skulle utgöras av en värdecheck, eller personlig voucher på 300 kronor med kortare förfallodatum, som skulle användas hos de lokala företagen i Sandviken. Kostnaden för detta var cirka en miljon kronor och skulle belasta KS-projektmedel för oförutsedda händelser.

Den 5 maj kom även ett pressmeddelande från regeringen om ett förslag på att tillfälligt slopa förmånsbeskattning på gåvor upp till ett värde av 1000 kronor till anställda mellan juni och december 2020.

Det är glädjande att andra kommuner som Falun och Älvkarleby med flera har sett fördelen att genomföra detta. Moderaterna i Sandviken kan bara beklaga att den styrande majoriteten Socialdemokraterna, Centern och Liberalerna inte såg samma fördel utan röstade ner förslaget med motiveringen att det inte var budgeterat för en sådan utgift. Detta trots att det finns det en budgetpost i den gällande budgeten på över tio miljoner kronor för oförutsedda händelser, och vad är mer oförutsett än Covid-19?

Moderaterna i Sandviken anser att en sådan här åtgärd bör man inte se som en kostnad utan som en investering.  Att visa uppskattning både till personal och våra företag som kämpar varje dag är värt mer än man kan ana i denna svåra tid.

Slutligen vill Moderaterna i Sandviken rikta ett stort tack till alla anställda inom kommunen för det fantastiska arbete ni alla utfört under våren och sommaren och vi kan bara återigen beklaga att vi inte fick igenom vårt förslag om att ge er en extra bonus för era insatser. Vi hoppas att ni haft en fin sommar och är utvilade, laddade och redo för hösten samt att vi alla fortsätter ta ansvar för att minska smittspridningen.

Jonny Bratberg (M) Oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel