Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: När C sviker landsbygden tar M debatten

Annons

Sverige är ett land med långa avstånd där många är beroende av bilen. Att konsekvent straffbeskatta de som är beroende av bilen är inte en välavvägd miljö- och klimatpolitik. Det blir bara dyrare att åka till jobbet och slår mot hushållsekonomin för dem som saknar alternativ till bilen.

Priset på bensin och diesel är för högt idag. Regeringen planerar nu ändå att återigen höja drivmedelsskatterna. Centerpartiet svek landsbygden och röstade ner Moderaternas förslag om att stoppa regeringens planerade skattehöjningar på bensin och diesel.

Centerpartiet har tidigare stått sida vid sida med Moderaterna i arbetet för en klimatpolitik som gör skillnad och sänker utsläppen och samtidigt tryggat jobb och tillväxt. Det är beklämmande att se hur Centerpartiet nu istället har anslutit sig till den miljöpartistiska linjen där medborgare som är beroende av biltransporter i vardagen får ta notan för ineffektiv och kostsam symbolpolitik när man tillåter att drivmedelsskatterna fortsätter pressas upp till nya orimliga nivåer. Det hämmar tillväxten, urholkar familjers ekonomi och gör det mindre lönsamt att arbeta. Pensionärer isoleras och klyftan mellan stad och land vidgas.

Regeringen tillsammans med Centerpartiet driver på konflikten mellan stad och land. Det tär på sammanhållningen och skapar orättvisor.

Med anledning av detta kommer Moderaterna att ta debatten mot Centerpartiet om höjningarna av drivmedelsskatterna och förutsättningarna att bo och leva i hela landet. Debatten äger rum i Ockelbo den 16 juni på Mobygården kl 18.00. Centerpartiet får då förklara varför de stöttar S och MP, istället för landsbygden.

Niklas Wykman (M), skattepolitisk talesperson

Lars Beckman (M), riksdagsledamot Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons