Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Ridells ledare ännu ett bevis för socialisternas desperation

Annons

Replik på Simon Ridells ledare: Moderaterna fortsätter skrubba bort SD:s brunstämpel

Simon Ridells ledartext är bara ytterligare ett bevis på socialisternas desperation. Socialdemokraterna och övriga socialliberala och socialistiska partier visar gång på gång sin oförmåga att styra landet, de klarade inte ens av att hålla en gemensam linje i SVT:s partiledardebatt. När argumenten tryter och den fungerande politiken lyser med sin frånvaro, kommer de nedsättande epiteten och försöken att förminska oppositionen.

Opinionsundersökningarna är tydliga, allt fler väljare ser med oro på samhällsutvecklingen och vill se förändring. Socialdemokraternas lösning är dock mer av samma politik, som visat sig verkningslös i bästa fall men ofta rent skadlig. Åtskilliga kommuner och landsting går mot stora underskott, gängkriminaliteten breder ut sig, skolresultaten dalar och vårdköerna ringlar långa.

Sverige och Gävleborg behöver förändring på riktigt, en genuin socialkonservativ politik för trygghet, välfärd och ekonomisk hållbarhet. Statsministern, Stefan Löfven (S), brukar påtala vikten av ordning och reda, dock är det tydligt att Socialdemokraterna inte lyckas leva upp till detta, vare sig på kommunal, regional eller nationell nivå. Regeringen har vältrat över enorma kostnader på kommuner och regioner, till stora delar kopplade till den ansvarslösa invandringspolitiken, men utan att tillföra ekonomiska medel för att täcka dem.

I Sverigedemokraternas budgetförslag framgår det att vi vill öka stödet till kommunerna kraftigt. Det kan vi göra genom att bland annat minska bidragen till verkningslösa arbetsmarknads- och integrationsåtgärder. Arbetslösheten bland utrikesfödda är fortfarande skyhög. Vi behöver stärka näringslivet och företagandet, något som inte minst är tydligt i Gävleborg, i syfte att få fler människor i riktiga jobb och därmed öka skattunderlaget och stärka välfärden.

Tryggheten kommer öka då kommunerna och regioner får större möjlighet att arbeta med social problematik och omsorg, samtidigt som vi ger polis och rättsväsende befogenheter och resurser att bryta sönder de kriminella gängen och den organiserade brottsligheten.

Jag hyser inga större förhoppningar om att Simon Ridell ändrar sin hållning, men han kan vara övertygad om att SD kommer fortsätta föra politik för att få verklig ordning och reda i Sverige och Gävleborg.

Richard Carlsson (SD), regionråd i opposition

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel