Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT Sandvikens skola skulle må bra av att mäta sig med några friskolor

Annons

Replik till Bo Jonsson, Socialdemokrats debattinlägg "Lagen om valfrihet har inget med skolan att göra!"

Tack för din kommentar Bo Jonsson, Socialdemokrat! Du har helt rätt att lagen om valfrihet har inget med skolan att göra. Bra att politiska motståndare även kan lära av varandra!

Men nog kan man kombinera friskolor i centralorten med  kommunala landsbygdsskolor utan större problem bara viljan finns hos den politiska majoriteten. Den offentligt styrda skolan skulle må väldigt bra av att mäta sig med några friskolor i kommunen.

Du har också rätt i att mycket hänger på skolpengen, men ytterst handlar det ändå om ifall den socialdemokratiska majoriteten i Sandviken med sina stödpartier är beredda att satsa litet mera på att den omkringliggande landsbygden ska fortsätta att vara attraktiv för bosättning.

Centerpartiets företrädare brukar ju vara landsbygdens talesperson och Liberalerna är ivriga anhängare av valfrihet och inte minst av att skolan är en av deras främsta frågor.

Ann-Mari Bergström, moderat

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel