Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt – SD: Den kvinna som just fått missfall tvingas höra barnskrik och se nyfödda på sjukhuset

Ska fertilitets- och abortpatienter behöva dela yta med nyförlösta? Idag behandlar en kompetens inom området en nyförlöst kvinna och en kvinna som fått missfall inom samma avdelning. Även om detta innebär att den kvinna som precis fått missfall tvingas höra barnskrik och se nyfödda i sin direkta närhet. Sverigedemokraterna Gävleborg anser att detta inte kan accepteras i ett välfärdssamhälle 2020.

Att vårdinrättningar för kvinnor (och män) skall vara platser som upplevs säkra, trygga och inge förtroende är nog åsikter som delas av de flesta. Tyvärr är dock verkligheten för många patienter, främst kvinnor, en annan inom regionen idag. De faller offer för en övergripande effektiviseringsplan som tyvärr kan leda till en närmast inhuman behandling av besökarna till kvinnokliniken.

Om vi på allvar skall kunna säga att vården skall leva upp till sitt krav att vara rättssäker, rättvis och trygg måste vi även bejaka det psykiska och fysiska lidande som uppstår när vi tappar den mänskliga aspekten i vårt sätt att tänka.

Sverigedemokraterna anser därför att Region Gävleborg snarast bör tillsätta en utredning för hur kvinnoklinikens lokalfrågor i regionen kan lösas. Vi måste se till att bygga bort detta problem, så att kvinnor kan uppsöka vården utan att behöva känna ångest eller med en klump i magen på grund av effektiviseringsåtgärder. Det är det minsta de kan begära.

Richard Carlsson, SD

oppositionsråd

Daniel Persson, SD

oppositionsråd

Liz Zachariasson, SD

ledamot regionstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel