Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: SD, M och KD är redo för maktskifte i Ockelbo

Efter valet 2018 ingick Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna ett samarbete i Ockelbo. Samtalen har därefter fortsatt och utmynnar nu i konservativt block där SD, M och KD presenterar sin första, gemensamma, budget. Vi är redo för ett maktskifte i Ockelbo och utmanar den sittande majoriteten bestående av Socialdemokraterna och Centerpartiet.

Ockelbo är en vacker kommun med hårt arbetande medborgare. Det finns skogar, sjöar, många småföretagare och en möjlighet att leva ett enklare liv bortom storstadsstressen. Trots att mycket är positivt i Ockelbo finns det mörka moln på himlen. Kvalitén i välfärden är hotad till följd av den förda migrationspolitiken, ekonomiska felprioriteringar och ett slöseri med resurser.

I dessa tider krävs det ett politiskt ledarskap som kan ta ansvar för både välfärden och ekonomin. Vi vill stärka upp kärnverksamheterna i välfärden, förbättra företagsvänligheten och öka tryggheten i Ockelbo. Det handlar om riktade satsningar på mer personal där det behövs.

I den första gemensamma budgeten presenterar vi en politik för ökat företagande, omsorg och trygghet där vi tydligt visar hur detta kan bli verklighet. Till exempel ska fler vuxna i skolan ge utrymme till lärarna att just vara lärare. Fler händer i vården minskar pressen på befintlig personal. Vi satsar på elevhälsan, då god fysisk och psykisk hälsa är en förutsättning för att klara skolgången.

Vi lyfter fram trygghetsfrågorna och satsar på fler trygghetskameror för ökad trygghet och som motverkande effekt mot skadegörelse. Genom ett tiggeriförbud och en ökad dialog med medborgarna kan vi arbeta tillsammans med invånarna i Ockelbo för att öka både den upplevda, och faktiska, tryggheten.

Vi behöver göra det mer attraktivt för människor att bo, arbeta och driva företag i kommunen. Den sittande majoriteten har under flera år visat att de inte vill ta ansvar för skattemedlen. Genom att ta pengar från välfärden och låta kommunen driva en icke ekonomiskt lönsam verksamhet, i form av Wij Trädgårdar, har man sett sig tvungen att skära ner på vård och skola i stället. Detta är inget annat än en total felprioritering.

Vidare skall budgeten stärka möjligheterna för näringslivet genom bättre värderingsmässiga och organisatoriska förhållningssätt gentemot företagande. Detta skall förbättra kommunens företagsklimat och attraktivitet.

Vi tre partier i oppositionen ser en möjlighet att, genom denna budget, börja bygga en stark kommun igen där varje krona skall göra gott. Vårt mål är att visa att politiken kan göra skillnad. Det handlar om vad och hur man prioriterar.

Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna lägger en budget för företagande, omsorg och trygghet. Tillsammans tar vi ansvar för Ockelbo och alla dess invånare.

Liz Zachariasson (SD)

Linus Gunnarsson (M)

Dan Brodin (KD)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel