Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Simon Ridell krigar mot en uppmålad halmgubbe

Annons

Replik till Simon Ridell: "SD vill ha 'återvandringshandläggare' – det här betyder det egentligen”

Sverigedemokraterna vill underlätta för personer som vill återvandra till sitt hemland att göra så, det anser tydligen Simon Ridell som något mycket negativt. Men istället för att bemöta vad vi verkligen skriver i vår motion målar Ridell upp en halmgubbe som han sedan krigar mot. Det är en välkänd taktik från debattörer som har brist på sakliga argument.

Migrationspolitiken som nuvarande och tidigare regeringar fört har varit katastrofal, såväl för enskilda individer som för samhället. Signalerna den sänt runt om i värden har lockat såväl människor på flykt som personer med förhoppningar om ett bättre liv. Verkligheten är dock en annan.

Det har helt saknats beredskap för den massinvandring migrationspolitiken medfört. Det saknas arbetstillfällen, bostäder, realistisk möjlighet till integration och så vidare. Resultatet kan vi alla dagligen se i media. Utanförskapsområden, gängbildningar, grov organiserad brottslighet, människor som lever i misär i Sverige. Nu kanske någon säger att sådant alltid har funnits, och ja det har det, men inte i den groteska omfattning vi nu ser, där hela stadsdelar styrs av kriminella och där det demokratiska välfärdssamhället tappar allt mer mark.

Att människor som antingen kommit till Sverige för tillfälligt skydd eller hopp om ett bättre liv då vill återvända till hemlandet är knappast konstigt. Det vi föreslår i vår motion är just hjälp med detta, i syfte att informera och underlätta för dem som vill återvandra.

De senaste årens kortsiktiga hjälpinsatser såsom olika former av kravlösa bidrag, är att betrakta som hjälp till hjälplöshet. Återvandringsbidraget är däremot att betrakta som en form av hjälp till självhjälp. Det blir därför märkligt när Ridell i sin strävan att misskreditera Sverigedemokraterna, försöker ge sken av att dagens totalhavererade integrationsarbete, med ett utbrett utanförskap och bidragsberoende, är att föredra framför ett stöd till återvandring.

Till skillnad från andra partier, prioriterar Sverigedemokraterna hjälp till ett fungerande liv i hemlandet, framför att finansiera människors utanförskap i Sverige.

Mattias Eriksson Falk (SD), kommunalråd i opposition

Richard Carlsson (SD), ledamot kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel