Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Simon Ridell verkar tro att en prideflagga på regionfullmäktiges podium gör skillnad

Replik till Simon Ridell: Ska vi inte ha en uppblåsbar plastelefant på regionens podie också?

Sverigedemokraterna har politik för förändring. Vi arbetar för att fler ska ställa sig bakom våra svenska värderingar, där respekten för människors värdighet och olikheter är fundamental. Vi vet att i stora delar av välden är det andra värderingar som dominerar, och det finns ett utbrett förtryck av HBT-personer i åtskilliga länder. Att tro att människor från kulturellt avlägsna länder byter värderingar när de passerar gränsen till Sverige är bortom naivt. Med stor invandring från länder där HBT-personer systematiskt förtrycks eller till och med dödas, får vi fler personer som bär på dessa främmande värderingar i Sverige.

Vidare ser Sverigedemokraterna Gävleborg stort behov av att stärka den psykiatriska vården, då åtskilliga människor i dag mår dåligt, inte minst bland HBT-personer. Förändrad migrationspolitik och förstärkning av vården skulle göra skillnad – på riktigt. Simon Ridell verkar dock tro att det som gör skillnad är en prideflagga på regionfullmäktiges podium. Men hur ofta ser vi rapportering, med bilder, från regionfullmäktige i media?

Prideflaggan eller regnbågsflaggan går ej heller längre att se som opolitisk. Simon Ridell verkar inte se det som ett demokratiskt problem att ersätta en partiledare med en plastleksak under en partiledardebatt, vilket knappast förvånar mig. Försöken från vänsterhåll att tysta, förlöjliga eller osynliggöra meningsmotståndare har vi sett otaliga gånger. Devisen verkar vara, ”allas lika värde – så länge du tycker som vi”.

Slutligen förväntar sig Sverigedemokraterna att Region Gävleborg behandlar alla människor med värdighet. Bemötandet ska inte vara beroende av vilka flaggor som står på fullmäktiges podium, i annat fall är det otaliga symboler och flaggor som behöver placeras där under kommande fullmäktigen.

Richard Carlsson (SD), regionråd

Mattias Eriksson Falk (SD), ledamot i regionfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel