Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Stort tack till vårdpersonal som jobbar hela sommaren

I skrivande stund har några redan påbörjat en efterlängtad semester medan andra har några veckors arbete kvar innan det är dags för ledighet. När vi nu går in i sommaren 2020 har vi en oerhört märklig och tung termin bakom oss. Mycket talar också för att även sommaren och hösten kommer att bli allt annat än vanlig.

Det gläder oss att det i skrivande stund ser ut som att de allra flesta av våra medarbetare kommer få sin sammanhängande sommarsemester. Det alltid lika viktiga jobb ni utför har om möjligt varit ännu viktigare i år. Några kommer också att fortsätta med detta under sommaren utan möjlighet till sommarsemester och till er vill vi riktiga ett stort tack. Vi andra fortsätter att ta vårt ansvar och bidra med det vi kan bidra med genom att hålla i, hålla ut och hålla avstånd. Allt för att avlasta en redan överlastad sjukvård. 

Det är mycket som känns tungt för många i år, samtidigt uppstår alltid möjligheter i kris.  När evenemang, resor och annat ställs in ges vi tillfälle att stanna upp och fundera över vad som verkligen är viktigt och ta oss tid för sådant som vi inte hinner med annars.

Även om många sommarplaner går i stöpet lämnas det istället plats för nya upplevelser. Gävleborg är ett fantastiskt vackert län med många sevärdheter. Vi har allt från havsbad till mysiga skogstjärnar att svalka oss i under varma dagar. Det finns också många vackra vandringsleder att vandra för de som vill röra på sig och upptäcka Gävleborgs fantastiska natur. Många kommer nog att ta chansen att upptäcka mer av Hälsingland och Gästrikland i sommar. 

Vi önskar er en skön sommar. Ta hand om varandra och fortsätt att hålla i, hålla ut och hålla avstånd. 

Patrik Stenvard (M), regionråd i opposition                         

Alexander Hägg (M), regionråd i opposition

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel