Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storvik, och Ovansjöbygden för den delen, har stor utvecklingspotential och kan bli motorn i den befolkningsutveckling som Sandvikens kommun behöver för att klara den framtida välfärden.

Bostäder behöver byggas i Storvik, främst familjebostäder så barnfamiljer kan flytta in till kommunen. Familjevårdscentralen är en viktigt bit i utvecklingen. Kommunikationer har vi goda i östlig och västlig riktning. För att öka trafiksäkerheten genom samhället föreslår vi i en interpellation att det utreds om att bygga en avfart/påfart där vägen till Gästrike-Hammarby korsar E16.

Skolan måste behålla alla stadier och utvecklas till en föregångsskola i vår kommun. Det behövs nya idrottslokaler och dessa går utmärkt att kombinera med ett allaktivtetshus i anslutning till Parkhallen. Vi emotser utredningen om badets fysiska status.

Vi har en fantastisk miljö i Storvik-Ovansjöbyggden som vi på alla sätt måste värna och därför säger vi bestämt nej till en planerad vindkraftsindustri vid Galmsjömyran.

Avveckla inte, utan utveckla vår landsbygd och dess tätorter – endast så skapar vi tillväxt i vår kommun.

Kristdemokraterna i Sandviken

Jeanette Forsén, ordförande

Leif Jönsson, kommunstyrelsen

Majvor Lisselg, kommunfullmäktige

Benjamin Nordström, kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel