Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt – SVP: Låt livet gå mot sitt slut på ett värdigt sätt

Sjukvårdspartiet har med moderater, liberaler och kristdemokrater besökt ett mycket fint hospice i Sundsvall, Mellannorrlands Hospice. Här tar man hand om människor som fått veta att deras liv går mot sitt slut. Man kan inte bota deras sjukdom men man kan ge dem en fin och värdig sista tid.

Man får ett eget rum i en harmonisk miljö med möjlighet att kunna få vistas ute till vacker och rogivande utsikt. Det finns fantastisk vårdpersonal dygnet runt som ger smärtlindring och samtal.

Man får hjälp att leva ett så aktivt liv det går och man får en känsla när man är där att det finns ett vackert lugn fast man vet att de som bor där väntar på att livet ska ta slut.

Att behöva vistas på ett sjukhus eller i sitt hem kan vara jobbigt om man har svåra smärtor och ångest.

Sjukvården måste se att de hospiceverksamheter som finns i landet är mycket bra och ger en fin vård för de som behöver den speciella vård och omsorg som krävs då livet går mot sitt slut.

Sjukvårdspartiet, tillsammans med våra samverkanspartier i opposition, tycker att det ska finnas ett hospice i Gävleborgs län. Västernorrland och många andra län har detta, så vi kan absolut få till det även hos oss. Det är synd att styrande majoritet inte verkar förstå hur bra ett hospice är för de som behöver vård i livets slut.

Henrik Olofsson, regionråd i opposition

Sjukvårdspartiet Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel