Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Tack alla företagare – ni bidrar till samhällets basfunktioner

Året går mot julledighet för många men jag vill passa på att tacka dig som bidrar till att samhällets basfunktioner fungerar året runt – även i juletid. Du som arbetar med samhällsviktiga funktioner som äldreomsorg, socialtjänst, sjukvård, räddningstjänst, försvaret, tullen, vinterväghållning, med mera .

Utan dig skulle vi andra inte kunna vara lediga och känna oss trygga.

De som möjliggör att vi har viktiga samhällsfunktioner är Sveriges företagare och vårt näringsliv. Tack vare er och era skatteintäkter så kan vi ha en god samhällsservice. Den företagare som har ett ansvar för många andra människors liv. Utan att vi hade företagare i Sverige och ett vitalt näringsliv fanns det inte något att beskatta för politiken. Utan människor som tog en personlig risk skulle vi andra inte ha ett jobb att gå till. Vem skulle arbeta på Sandvik, Korsnäs, Holmen om inte någon hade startat de företagen?

Tyvärr finns det politiska rörelser som går ut och demonstrerar mot företagsamheten en gång per år den 1 maj. Istället borde vi varje år uppskatta företagsamheten och länets företagare. Det är tack vare er och era medarbetares arbete och skatteintäkter som vi har en äldreomsorg, skola, polis och räddningstjänst.

Ett samhälle skapar vi tillsammans genom att alla yrken behövs i samverkan med varandra, men grunden för det är företagsamhet och marknadsekonomi.

Så till dig som nu arbetar i jul och nyår och till dig som är företagare som finansierar all samhällsservice vill jag rikta ett stort varmt tack med en önskan om en god jul och ett gott nytt år!

Lars Beckman, riksdagsledamot (M), Gävleborg.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel