Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Till skillnad mot SD tar vi ansvar för helheten

Slutreplik till Roger Hedlund (SD): Vi vill stärka och effektivisera skyddsombudens arbete

Roger Hedlund (SD) slår vilt åt alla håll i sin replik på vår debattartikel. Först angriper han Januariavtalet för att vara spretigt och ge för lite till såväl rättsväsende som kommuner. Till skillnad från Sverigedemokraterna så försöker vi som ansvarstagande parti ta ansvar för helheten och manövrera med begränsade resurser.

LÄS MER I DEBATTEN:

SD:s budget slår hårt mot kommunernas ekonomi

SD: Ingen ska lämnas efter – inte i vårt Sverige

Sanningen är ju den att även om Sverigedemokraterna i sin budget lägger mer resurser till kommunerna så kommer Roger Hedlund och hans partivänner i slutomröstningen som vanligt rösta på Moderaternas budget. Det var ju det de gjorde förra året när M/KD lade fram den budget som ställt till med de problem i arbetsmarknadspolitiken som Hedlund nu beklagar sig över.

Slutligen anklagar Hedlund oss för att ljuga om att Sverigedemokraterna vill avskaffa skyddsombuden. Men det är Hedlund själv som ljuger. Så här står det uttryckligen på sidan 43 i motionen (lätt för vem som helst att läsa):

”Sverigedemokraterna vill se ett annat system för att främja arbetsmiljöarbetet och vill se oberoende arbetsmiljörådgivare, helt fristående från arbetstagarorganisationerna, istället underställda Arbetsmiljöverket.”

SD vill alltså avskaffa de lokalt utsedda skyddsombuden med någon sorts statliga ”rådgivare”. Jag tror alla förstår att detta knappast skulle främja arbetsmiljöarbetet.

Fredrik Olovsson (S), ordförande i finansutskottet

Åsa Lindestam (S), förste vice talman, samt ordförande Socialdemokraterna i Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel