Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Vänsterpartiet säger nej till bostäder på Engesbergs fritidsområde

Annons

När kommunfullmäktige behandlade detaljplanen över Engesberg, så godkände även Vänsterpartiet att det fick byggas bostäder i området. Sedan dess har vi tagit del av en mängd viktiga och kloka synpunkter på beslutet och anser att de väger så tungt att området måste lämnas orört. Vänsterpartiet förespråkar istället ett bevarande och en upprustning av det vackra området.

Gävle har, som alla vet, få kontaktytor mot havet. Trots att vi är en stor hamnstad. Och vi har inte många ställen där vi även kan bada i havet. Vi har också, förutom Engesberg, bara campingplats i Furuvik och numera även en ställplats i inre hamnen.

Vi behöver bevara de få ställen där Gävlebor kan bada och komma i kontakt med havet. Vi behöver även tillräckligt med campingplatser för besökande turister eftersom turistnäringen kan förväntas bli en viktig del för vårt samhälle.

Vi är medvetna om att området och campingplatsen numera inte håller en tillräckligt hög standard. Vi vet att det finns investeringsbehov. Vi hoppas att föreningen som driver campingen får en dialog med Gävle kommun om en upprustning.

Gin Akgul Hajo (V), kommunalråd i opposition

Owe Hellberg (V), ersättare i kommunstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons