Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Våra fullmäktigesalar är ett forum för politik, inte vuxenmobbing

Svar på Simon Ridells ledare: ”Moderaterna ordnar kaos för att trötta ut den obekväma vänstern”

Vi kan notera att senaste regionfullmäktige väckte stor uppmärksamhet, vid det här laget är inte mindre än tre ledare skrivna om ämnet varav två dessutom av samma ledarskribent. Det är i sig intressant. Kanske är det så att en debatt/diskussion om hur vi talar om och med varandra inom politiken behövs.

Varje parti får till svar för sin egen historia och det finns onekligen en del att stå till svars för hos många partier, både till höger och vänster. Så även inom oss moderater. I moderaterna Gävleborg är vi trygga i vår liberalkonservativa ideologi och våra värderingar. Vi är de första att ställa upp på en värderingsdiskussion. Vi anser dock inte att Regionfullmäktige är rätt forum för detta. Speciellt inte under ett så allvarligt läge som detta, när regionen ska spara över en halv miljard och patienters valfrihet inom barn- och ungdomspsykiatrin är hotad .

Till vår ideologi hör varje människas okränkbara värde, det betyder att för oss är en förtroendevald inom Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet lika mycket värda. Vi är konsekventa och kommer fortsätta att eftersträva en tuff men konstruktiv debatt kring sakfrågorna. Vi tar starkt avstånd från att benämna varandra vid epitet som man själv inte vill bli kallad. Våra fullmäktigesalar är ett forum för politik, inte vuxenmobbing. Vi har fått väljarnas förtroende och bör hantera det med ödmjukhet och respekt.

Patrik Stenvard (M), regionråd i opposition

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel