Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äkta vara, tack!

Annons

Handen på hjärtat, alla livsmedelsproducenter. Är detta sanningen? Jag har varit på en föreläsning om vår föda.

Vi som var med fick varsin bok om det vi plockar in i våra barns och våra egna munnar. Alltså vår dagliga föda.

Jag har nu läst igenom boken, vilket gav mig en skrämmande känsla och många funderingar.

Det ges ut så mycket reklam via massmedia om dryck och mat, med ”läckra” färger och bilder, men den äkta råvaran nämns aldrig, för den är så minimal.

För att få den så kallade ”goda” smakupplevelsen och konsistensen plus några fler, tillsätter producenterna ett flertal olika E-tillsatser. När kvalitén på råvaran är undermålig tillsättes smakförstärkaren E–621.

Är det verkligen sant? Varför? Är det för egen vinnings skull? Så här kan eller får det väl inte gå till. Vi lever väl i ett välfärdssamhälle? Men efter denna upplysning tvivlar jag starkt. Hur långt får det gå?

När jag hade läst denna bok tänkte jag, det är nog inte så konstigt att mystiska sjukdomar dyker upp eller att allergier ökar.

De som ligger mig närmast om hjärtat är barnen, som har framtiden framför sig.

Vi som är vuxna ska föregå med gott exempel, sägs det. Men i det här fallet, vad kan vi göra för att stoppa denna oärliga framställning av vår dagliga föda? Vi måste ju ha mat.

Nu har jag gjort vad jag kan för att lätta på mitt samvete. Mer kan jag inte göra. Alla behöver vi mat, men inte till vilket pris som helst. Det gäller ju oss vuxna människor och våra kära barns hälsa i tiden.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons