Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldre utanpå – större inuti...

Ja, alla har vi rädslor.
Jag skulle kunna räkna upp så många att jag skulle få sitta uppe hela natten och skriva. Mina främsta rädslor är för blod, knivar, mörker, alkohol och droger.

Annons

De tre först nämnda är stora, enorma.

Min rädsla för blod hänger ihop med den totala skräcken för knivar.

Rädslan för mörkret finns nog just för att det man läser i tidningarna är så hemskt och jag vågar nästan inte gå ut längre. Våldtäkter, mord och inbrott, det är vardagliga saker man läser om nu förtiden. Att någon med- vetet skadar en person är helt otroligt, jag förstår inte det. Men gör man något sådant så är man sjuk, riktigt sjuk i huvudet.

Ja, så är det faktiskt. Anledningen till att jag är så enormt rädd för alkohol och droger är nog för att jag har nära släktingar till mig som har missbrukat både alkohol och droger. För snart ett år sedan gick jag med i UNF, ungdomens nykterhetsförbund. Det är för övrigt det bästa som har hänt mig. Att få träffa andra ungdomar som också valt bort den där ”skiten” känns helt suveränt. Jag minns min första dag där nere.

Jag var rädd, jag hade en stor, vit fleecetröja på mig. Uppdragen över både hals och armar, jag svettades jättemycket och kände allas blickar på mig. I dag är jag inte ett dugg blyg längre och jag har växt något enormt som person och nu är jag både äldre utanpå och mycket, mycket större inuti. Alltid när jag kommer ner till UNF finns det någon vänlig själ där att prata med. Jag har några av mina allra bästa vänner där, som jag annars inte skulle ha fått. Jag är glad att jag gick med, det är mitt livs bästa val. Jag kan stolt säga att jag är nykterist och att jag står för mina åsikter.

Tack alla vänner som stöttat mig vid mina neråtperioder och alla ni som skrattat med mig när jag varit på topp. Ni är underbara! Love you!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons