Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är företagarna oviktiga för Gävle?

Företagaren Bengt-Emil Andersson undrar var Gävle kommuns politiska ledning och dess näringslivs tjänstemän är när företagarna träffas.
Är företagare och företagande inte viktigt?

Annons

Då jag deltagit i två företagarmöten, ett på Stene Gård och ett på Läkerol Arena, med sammanlagt 500 deltagare, slås jag av:Var är Gävle kommuns politiska ledning och dess näringslivstjänstemän?

Under mötet på Läkerol Arena deltog bland andra landshövding Barbro Holmberg, folkhälsominister Maria Larsson, Korsnäs vd Christer Simrèn, Sveriges Byggindustriers vd Bo Antoni, Moderaternas riksdagsledamot Tomas Tobè, Kristdemokraternas partisekreterare Lennart Sjögren, Handelskammarens vd Anders Frank men ingen politiker från de partier som är folkvalda att styra Gävle kommun samt deras näringslivsavdelning.

Är detta en markering från den politiska ledningen och näringslivsavdelningens tjänstemän. Att företagare och företagande inte är viktigt? Man börjar nästan tro det.

Mitt råd till kommunalråd, näringslivschef, näringslivsutvecklare och övriga kommunala tjänstemän är att ni måste möta företagarna och företagen i verkligheten genom dialog och verkstad så att det händer grejor.

Det kan vara att slippa läsa insändare om nyetableringar där ni visar noll intresse, lära er den värdegrund som kommunen tagit fram, snabba på handläggningstider och slopa all osund kommunal konkurrens som sker i Gävle kommun med bland andra Markbyggarna, Tolkservice, den nya reklambyrån ni skapat i Gävle & Co gamla lokaler och låt mindre företag delta i olika upphandlingar. Jag hoppas att ni tror på näringslivet och den företagsamhet som finns i Gävle kommun.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons