Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är fullmäktige fjärmad från invånarna?

Ställ frågan: ”Vad tycker du att din kommun skulle göra om den fick 100 miljoner kronor över?” Då hade säkert de flesta svarat att de hade sett att dessa hade kommit kommunens invånare till del.

Annons

Det kan handla om ytterligare förstärkningar i grundskolan, förstärkning och underhåll av det befintliga vägnätet eller rentav återbäring till invånarna i form av skattesänkningar.

Gävles allt mindre rakryggade politiker väljer hellre att lägga pengar på en byråkratisk process i syfte att ro hem en kulturell stämpel.

Är detta i stil med sloganen ”Välkommen ombord” i syfte att bygga upp en fasad i syfte att sopa undan de problem som de styrande politikerna har skapat i form av nedskärningar i skolor och eftersatt underhåll av vägar, eller är det bara ett sätt att visa att den politiska demokratin är fjärmad från den riktiga demokratin, den som gjorde att de har den plats de nu sitter på?

På 1940-talet sa den socialdemokratiske socialministern Gustav Möller att ”Varje felanvänd skattekrona är en stöld från folket”.

I måndags tog en betydande majoritet av Gävles kommunfullmäktige beslutet att stjäla ytterligare 100 miljoner från Gävles befolkning.

Detta är 100 miljoner som garanterat skulle ha kommit dem bättre till hands om de hade använts till skattesänkningar eller till förbättrad kvalitet i kommunens verksamhet såsom skola eller vägar.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons