Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årsundabor, ta ansvar för era katter

Annons

Jag bor på Longbergsvägen i centrala Årsunda. Jag och många av mina grannar har tröttnat på alla katter som springer vind för våg i våra trädgårdar.

För tredje året i rad har vi varit tvugna att köpa nya dynor till våra trädgårdsmöbler för cirka 1 000 spänn per styck. Detta på grund av att vi en enda natt under sommaren glömt att baxa in dynorna i huset på kvällen. Morgonen efter är det hur mycket katthår som helst på, samt en vidrig odör eftersom katterna även har markerat revir genom att pissa på dynorna.

Jag är så trött på det här, och försöker på alla sätt att bli av med problemet. Kattskrämma för hundratalet kronor har inhandlats, och dyra medel att strö ut kring uteplatsen etc.

I en bra värld borde ni som äger katterna stå för dessa kostnader. Ni som vet med er att ni äger någon av dessa: Vill ni vara så vänliga att hålla dem inomhus nattetid? Det kan inte vara för mycket begärt.

Vad jag också skulle önska är att ni tar era katter till veterinären för kastrering, vilket brukar ha den effekten att de håller sig hemma på sin egen tomt i större utsträckning, samt känner ett minskat sug att markera sitt revir.

Maria

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons