Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Även Duracell-kaniner behöver ladda batterierna!

För fem veckor sedan genomfördes en stor omfördelning av vårdpersonal på äldreboenden i Sandvikens kommun. ”Alla skulle bli lika fattiga”, som någon högre upp i hierarkin utryckte sig.

Annons

Vi som tillhörde ”förlorarna” och blev av med personal trodde att nu kan det ändå inte bli värre. Jo, då! Det kunde det. Nu ska vi inte få ta ut semester fram till jul. Budgeten för vikarier är redan överskriden. Vi är nu mindre personal på vår enhet och det är mycket svårt att täcka upp för någon som vill vara ledig, vilket är en förutsättning för att vi ska få semester.

En dialog har förts med Kommunal som är medveten om restriktionen, de är inte glada över åtgärden! Det är inte vi vårdanställda inom äldreomsorgen heller, vi är urförbannade, rent ut sagt.

Ett sätt att klara en högre arbetsbelastning kan vara att ta ut ett par semesterdagar under hösten. Under jul och nyårshelgerna kan vi helt glömma semester, det har vi blivit informerade om. Är vi livegna Duracell-kaniner som inte har rätt till något som helst privatliv? Under de lediga dagarna eller helgerna kan man inte ens svara i telefon. Då riskerar man att bli beordrad att arbeta, om det fattas folk.

Sandvikens kommun bygger ny idrottsarena i Björksätra, satsar miljoner på ett konstgjort skidspår i Högbo (som blev en stor flopp) och lägger till många sköna miljoner för att Göranssons Arena ska bli byggd.

Jag gillar både bandy och skidåkning, när jag är ledig. Om jag blir ledig? Men jag tycker att kommunen borde ha spridit ut dessa satsningar över en längre tid och år. Nu får vi vårdanställda vara med och betala priset med vår hälsa. Vi får inte ens möjlighet att ladda om batterierna, när de är slut.

Du har rätt Torbjörn Rönnkvist. Ingenting är heligt längre!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons