Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygg upp Cirkeln igen

Jag är förälder till en 14-årig kille som älskar att cykla precis som de andra 20 till 30 (och fler därtill) ungdomar som hållt till i ”Cirkeln” i Björksätra.

Annons

Nu har man beslutat att den ska rivas och så har det också gjorts. Det är skandal. Kan man inte kosta på att rusta upp ett så litet ställe så att ungdomarna får någonstans att hålla till, i stället för att börja använda alkohol, gå på fester, hålla till i centrum, på Ica-parkeringen med mera?

Man kostar på skidspår (fiasko tydligen), man kostar på en friidrottsarena (kanonbra för Sandviken), och så har vi den berömda kolossen ”bandyarenan”.

Hur kan det finnas så mycket pengar till allt utom till det här lilla tillhållet för våra jätteduktiga ungdomar? Jag brukar själv ofta vara där och titta när de åker, de har otroligt roligt och alla är snälla mot alla, det är helt enormt att vara där och se.

Hur många har inte ramlat och gjort sig illa i sin ungdom? Det finns faktiskt skydd – ryggskydd, handledsskydd, hjälm med mera.

Jag är inte chockad över att det händer en massa skit på stan... Ungdomarna ska flyttas mellan skolor på grund av nedläggningar, sedan ska deras fritidsintressen förstöras. Vad händer sedan?

Bygg upp ”Cirkeln” och tänk på våra ungdomar. Och ni ungdomar – ge er inte. Jag är på er sida, stå på er. Titta bara på vad Hofors fick – en hel hall. BMX, dirt, street är livet.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons