Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför är semesterlagen satt ur spel

Svar till Maria Östgren-Forsberg (Arbetarbladet 16 oktober).
Time-Caresystemet innebär ju att de anställda inom äldreomsorgen lägger sina scheman minst fyra veckor innan de ska användas.

Annons

Om sedan någon får en kallelse till exempelvis ett föräldramöte på den skola som ens barn går på ska det alltså inte gå att få semester för det tillfället. Detta kallar jag att semesterlagen är satt ur spel.

Ska man inte ha rätt att åka till det gymnasium där ens barn går så tycker jag att det är löjligt. Kallelsen till mötet kom i tid för att hinna lägga in om semester inom lagstadgade 14 dagar.

Lik förbaskat ska det inte gå att få semester för en så viktig sak. Det är nämligen 42 mil till Järpen, och för att åka dit på ett så säkert sätt som möjligt är det inget man gör under en dag. Man behöver faktiskt åka kvällen före om det ska ske så trafiksäkert som möjligt.

Fast det bryr väl inte såna sig om som inte vet exakt hur verkligheten ser ut för dem som jobbar ute i omsorgen.

De som sitter på kommunkontoret behöver nog inte bry sig om hur vårdpersonalen har det. För er gäller väl antagligen inga restriktioner som bromsar semester om ni vill ha det! Det är därför jag anser att lagen är satt ur spel!

Förmodligen behövs det väl inga vikarier om ni skulle ta ledigt heller. Ty det handlar ju inte om att vårda våra gamla på ett värdigt sätt där ni jobbar.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons