Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Du har folkets stöd, Camilla!

Partipiskan viner högst! Ja, det kan man säga med tanke på genomförandet av den nya lagen, FRA. Vilket totalt toppstyre denna allians lever i.

Annons

Tur i oturen att det finns folk som Camilla Lindberg som vågar gå emot sin egen partilinje. Det väntar henne en säkert jobbig tid nu eftersom hon inte följde partiets linje. Men hon ska veta att hon har folkets stöd och det ska väl vara det som våra folkvalda politiker ska drivas av, inte sin egen karriär som det verkar vara för andra.

Folk har kämpat i historien för att få demokrati och nu rycks det bara undan under fötterna för oss.

Har alliansen glömt att de är valda av folket för att föra folkets talan, vilket jag anser att de inte har gjort i detta fall. De har fullkomligt struntat i vad vi medborgare tycker och vilka konsekvenser detta får för oss vanliga människor som använder oss av vanlig telefon, sms, internet och mail utan kryptering eller liknande.

Att man sedan lägger denna votering när Sverige spelar EM i fotboll och inför en stundande storhelg är väl inte mer än välplanerat, de tror säkert att detta kommer att klinga av efter helgen och de kan fortsätta med sitt toppstyre som ingenting hänt.

Finns det några beräkningar på hur mycket detta kommer att kosta oss, både ekonomiskt och personligt? Vad kommer denna lag att generera till oss medborgare i Sverige och från vilka områden tas dessa pengar för att kunna utföra detta? Finns det verkligen inga andra sätt att få tag på terrorister och är de så klantiga att det fastnar i FRA:s koll så skulle det nog inte klara att genomföra ett attentat mot Sverige ändå.

Från och med 1 januari 2009 börjar intrånget i vår intrigitet, jag kan inte förstå hur man kan vara ”misstänkt” innan brottet ens begått. Vad händer med ytrandefriheten, källskydd för journalister med mera, vem kommer att sätta ribban för denna signalspaning?

Detta är ett stort svek gentemot oss medborgare. Jag tycker att detta är att sälja ut vår egen demokrati och frihet.

Vad blir nästa inriktningsbeslut? Är det att försäkringskassan som ska granskas? Vem vet, det kan ligga ett yttre hot mot Sverige genom det. Vem är det som ska tolka sådana saker?

FRA jobbar på uppdrag av regeringen, men med sittande regering så blir inte jag förvånad. Usch, jag blir rädd för det samhälle alliansen har åstadkommit. Hur kan man rusta ner så i vår välfärd och demokrati? 18 juni var en sorgens dag i Svergies historia. Det var den dag då demokratin dog.

Jag hoppas verkligen att vi medborgare kommer ihåg detta när det är dags för val i september 2010. Jag vill leva i en demokrati, inte en diktatur.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons