Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Du kan förstöra en annan människas liv

Annons

Det verkar som om detta glöms bort men tänk dig om du krockar. Du själv kanske klarar dig utan några besvär men den du krockar med kanske blir drabbad för resten av sitt liv.

Vägen för oss drabbade är otroligt lång och krokig. Vi ska bevisa för försäkringsbolag och försäkringskassan att vi blivit skadade, det är våra journaler som ska lusläsas av flera instanser. Vi ifrågasätts många gånger. Vi får kämpa i flera år för att få ut någon ersättning. Har du varit sjukskriven någon gång för något annat tas det med i bedömningen och du kan förlora ersättning. Vi får kämpa själva för att vi ska få ut någon ersättning för förlorad arbetsinkomst och det är verkligen komplicerat. Får man inget ombud (vilket vissa bolag har tagit bort) som hjälper en har man inte mycket chans att komma någon vart.

Vi ska alltså orka leva med att vi är skadade och inte kan arbeta. Vi kan heller inte leva livet som vi levde innan olyckan för smärtan tar ut sin rätt. Vi ska orka kämpa för att vi ska få vår ekonomi att fungera.

Våra familjer ska orka leva med oss som är skadade, de ser verkligen hur vi mår, de får hjälpa oss med de mesta eftersom vi inte klarar av mycket på grund av kroniskt smärttillstånd.

Så tänk på dina medmänniskor, håll avstånd i trafiken!

Jag skulle inte vilja göra en annan människa så sjuk som jag blivit! Jag önskar att jag fick vara frisk igen och fick gå till mitt jobb och slippa allt krångel med försäkringskassan, slippa vara orolig över vad jag ska leva av! Nu när den nya regeringen beslutat om nya regler i sjukförsäkringen kommer vi skadade att få ännu större problem.Vi får bara vara sjuka i ett år!

Tänk på att hålla avstånd i trafiken, du kan förstöra en annan människas liv. Tänk på att denna person har familj. Tänkt dig att själv inte kunna, orka ställa upp på dina barn som du gjort innan. En bil går att ersätta men inte vi människor.

Whiplashskadad

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons