Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En liten fråga bara – innan ni säger upp mig

Till barn och ungdom och Gävles politiker:
Jag har arbetat som lärare i åtta år och är nu varslad för fjärde året i rad. Det tär på mitt psyke och tar all min energi.

Annons

Varje vardagsmorgon sätter jag på mig en mask och åker till mitt arbete. Inför mina elever är jag glad och positiv, jag planerar lektioner, rättar läxor, entu- siasmerar och inspirerar. Samtidigt smulas jag sönder inifrån. God personalpolitik är ingenting som jag förknippar med Gävle kommun. Jag oroar mig självklart för min egen framtid, men allra mest för våra elevers.

På barn och ungdom ekar orden budget i balans, budget i balans och jag förstår att man sparar pengar genom att säga upp lärare. Jag kan till och med köpa det argumentet, men först vill jag att politikerna i Gävle och barn och ungdom berättar för mig vad man har för visioner för kommunens grundskolor.

Hur kommer framtiden att se ut för de elever som väljer att gå i den kommunala skolan?

Jag är själv förälder och ska precis välja skola till min sexåring. Snälla berätta för mig varför jag ska välja en kommunal skola i stället för en friskola! Det är allt jag ber om. Innan ni säger upp mig vill jag att ni svarar på den frågan. Det är väl det minsta ni kan göra efter åtta år? Tack på förhand....

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons