Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett datum att komma ihåg

Annons

1 juli blev Sverige lite bättre. Då sjösattes en rad reformer som för många innebär förbättringar i vardagen.

För småbarnsföräldrar blev livspusslet lite enklare i och med att många av landets kommuner införde vårdnadsbidraget. En reform som vi kristdemokrater kämpat för länge.

För oss kristdemokrater är det självklart att ge makten till föräldrar. Vi menar att det är upp till varje familj att själv utforma sin vardag utifrån sina egna unika behov. Till skillnad från Mona Sahlin är vi övertygade om att familjer vardagspussels ska läggas vid köksbordet i varje hem, och inte på politikernas skrivbord.

Vårdnadsbidraget är ett viktigt steg mot en mot en modernare familjepolitik. En familjepolitik som utgår från att familjer är olika och har olika önskemål och behov.

Med socialminister Göran Hägglund i spetsen sjösattes också den omfattande tandvårdsreformen, 1 juli i år. Därmed har det blivit billigare att gå till tandläkaren.

Tandvårdsreformen innebär att alla vuxna kommer att få en tandvårdscheck som gäller som delbetalning hos tandläkaren eller tandhygienisten. För dem som behöver omfattande och dyra behandlingar, görs stora förbättringar och ett kraftigt skydd mot höga kostnader införs. Reformen ger trygghet och möjlighet för alla att ha friska tänder. Det tycker vi kristdemokrater är viktigt.

1 juli är ett datum att lägga på minnet. Då blev Sverige nämligen lite bättre. Utan kristdemokraterna och socialminister Göran Hägglund i alliansregeringen hade dessa reformer aldrig blivit verklighet.

Lennart Sjögren, kd

partisekreterare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons