Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förklara!

Det är naturligtvis bra att länspolismästaren Erik Steen säger att det inte är fråga om stängning – utan att verksamheten ska bedrivas i mindre lokaler (Arbetarbladet 23 januari).

Annons

Verksamheten i den mindre lokalen blir då av största betydelse.

Vi i Älvkarleby är osäkra på vad som kommer att inrymmas i ett eventuellt medborgarkontor – ett kontor som ”befinner sig i sin linda”. Det vore därför klädsamt att förtydliga detta snarast – före kommande beslut om förändringar i nuvarande verksamhet.

”Jag tror att det kan bli bättre”, säger du. På vilket sätt? Menar du verkligen allvar med att det yttre arbetet kan bedrivas lika bra om poliserna utgår från Tierp?

Redan nu är det ”obra” i vår kommun eftersom ett flertal pågående insatser av polisen har fått avbrytas av annan händelse i någon Nordupplandskommun som ligger högre på prioriteringsskalan. Kolla gärna – om du inte redan har gjort detta – med våra fältarbetare/nätverkshuset, Sauvera Säkerhetstjänst och nattvandrare/vuxenvandring Skutskär. Där finns uppgifter om behov av polis på plats när buset är verksamt.

Utredarna flyttas till Tierp. Då får alltså jag som brottsoffer/anmälare av brott ta mig till Tierp, en tur- och retur resa på sju mil, för att träffa utredaren. Är detta en bra lösning för oss som bor lever och verkar i Norra Upplands största tätort, Skutskär? Kanske kan dessa utredare få plats i ett medborgarkontor på orten, eller rent av bedriva mobil verksamhet – fullt möjligt i dagens it-samhälle – och besöka brottsoffret på platsen för brottet?

Jag anser att det är ren skuffelse att tala om var vi i nuläget får söka pass. Det är knappast en viktig fråga, enligt min uppfattning. Där kan vi med fördel åka till Gävle – en resa på 1,5 mil i stället för 3,5 mil till Tierp!

Hanserik Stolpe

Kommunens Väl

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons