Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förstör inte det som går att bygga på!

Vi som jobbar på Forsbacka skola har funderingar angående de förändringar och prioriteringar som görs i kommunen, då speciellt inom skolan.

Annons

Vi får det inte att gå ihop med varsel/uppsägningar kontra det krav vi har på oss inom skolan som till exempel ökad måluppfyllelse. Vi ska hoppa in för kollegor som är sjuka då vi inte får ta in vikarier. Detta medför sämre kvalité i undervisningen, oroliga elever och klasser. Det är alltid den tid vi har för planering som går åt till att vikariera. Även elever med särskilda behov går miste om sin specialundervisning då även specialläraren får vikariera ibland. Det är en ständig oro i arbetslagen vilket i högsta grad påverkar eleverna. Det blir ingen riktig kontinuitet för varken elever eller lärare. Vi kan garantera attav kommunens lärare, detta inbegriper också de som nu är varslade, går sysslolösa. Snarare tvärtom!

Låt de varslade lärarna ”övervintra” och erbjud i stället tidigare pensionsavgångar för de som vill. Hur är det tänkt att klasserna ska se ut i höst när 53 lärare saknas? Hur stora ska klasserna bli och hur ökar vi då måluppfyllelsen? Gävle ligger redan lågt när det gäller lärartäthet. Hur har ni tänkt lösa detta?

Våra barn, vår framtid få kosta! Ska vi till exempel kunna konkurrera med friskolorna och visa upp en bra kommunal skola måste det satsas på denna!

Det är, trots allt, inom den kommunala skolan som erfarenhet, kompetens och kvalité finns. Förstör inte det som går att bygga på!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons