Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fp för en politik som blickar framåt

Mats Östlund visar i sitt svar till Anders Lundström (Arbetarbladet 5 november) med all önskvärd tydlighet att för honom och Älvkarlebyalliansen, är det viktigast att blicka bakåt. Folkpartiet för en politik som blickar framåt.

Annons

Östlund ger dessutom svar på saker som Anders Lundström över huvud taget inte nämnt. Vi vill i vårt svar bara peka på en, i våra ögon, högst märklig kommentar. Östlund påstår att vi numera samarbetar med det icke borgerliga partiet Kommunens Väl. Om Östlund varit mer närvarande i politiken i Älvkarleby hade han vetat att vi har fått en plats i barn- och utbildningsnämnden av Kv på grund av vårt politiska kunnande utan några krav på motprestation. Konstateras kan dock att i Älvkarlebyalliansen ingår sedan valet det icke borgerliga miljöpartiet.

Folkpartiet har sedan valet 2006 fört en mycket aktiv politik. Vi har för länge sedan accepterat, vår något ovana situation, att inte finnas med i nämnder och styrelser och kan se en mängd fördelar med att inte göra det. Vi deltar nu i samhället där invånarna är och betraktar det inte från ett sammanträdesrum.

Detta har lett till att vi kan se de stora problemen med att våra ungdomar inte har en väl fungerande fritidsverksamhet. Varken de som går på fritidsgården i Skutskär eller de som ut- övar sport i sporthallen på Rotskär.

Folkpartiet för en modern och framtidsinriktad politik som vi vill ska leda till ökad inflyttning genom att kommunen blir mer tillgänglig för alla och får ett mer attraktivt utseende. Vi vill se ökade kunskaper hos skolans elever genom att skapa en organisation som riktar resurserna till det pedagogiska innehållet och den lärande miljön. Vi vill se ett näringslivsklimat och en turist- näring som inte bara ger fler arbetstillfällen utan även en kommun att vara stolt över och trivas i. En del av det arbetet innebär ökade resurser för turist- och näringslivskontoret samt en informatörstjänst.

 

folkpartiet liberalerna i Älvkarleby

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons