Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle – Skarvhuvudstad

Annons

Det måste finnas ett bättre namn för Gävle än ”Kulturstad”. Varför inte ”Skarvhuvudstad”?

Den lilla skärgården som Gävle har innefattar mer skarv än någon annan stad med liknande storlek på skärgården. Jag läste i tidningen att landshövdingen i Gävleborg varit ut och provätit olika maträtter som länet har att erbjuda. Då tycker jag att hon ska ta Drotting Silvia ut till Limön och insupa den fina skarvlukten där dessa flygande skitsprutor dödar öar med sin avföring. För alla människor som vill åka ut och bada på de få öar som finns tillgänglig för allmänheten i Gävles skärgård är nu upptagna av skarven. Dessutom börjar de häcka på Orarna, Klövsten och vid Kläcken. I dagsläget är det sju havsörnar som äter skarv på Båkharen, men det skulle behövas 700 havsörnar om det ska hjälpa och skarvbeståndet ska decimeras.

Hon kan även ta en tur till kanalen i Iggön som blivit en stinkande kloak av annan anledning än skarven på grund av att det inte kan muddras där då Daggluringarna skyller på att det är en alg som växer där och är sällsynt, när det i själva verket är en annan anledning till detta och det är att inga 08-or skall åka kanalen! I stället får kanotister och småbåtar åka runt Iggön och riskera liv och lem om det blåser upp.

Jag vill samtidigt ge en eloge till dem som grävde upp Mjölkrännan i Römarsviken och förbättrade vattenkvaliteten samt skapade en frisk lekplats för gädda och abborre. De skulle ha nobelpris i ”bevarande av frisk skärgård”.

Professionell sälmatare

Kjell-Owe Björk

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons