Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävleborg behöver en bättre politik

Annons

Det är viktigt att vi politiker talar väl om Region Gävleborg och alla våra fantastiska medarbetare som gör värdefulla insatser varje dag. Ni är oumbärliga och förtjänar högre lön, bra arbetsmiljö, uppskattning varje dag. Från Sverigedemokraternas sida försöker vi alltid ha med oss medarbetarperspektivet och att arbeta för bättre arbetsmiljö och att vara lyhörda.

Inför valet 2014 gick Socialdemokraterna ut och lovade en ”aktiv och ansvarfull personalpolitik. Målet var att bidra till att skapa goda arbetsplatser där medarbetarna trivs och får möjlighet till utveckling. ”Några konkreta förslag eller annat som visar på hur fraserna skulle omvandlas till praktisk politik fanns inte i ”framtidskontraktet”.

Nu har den rödgröna majoriteten styrt regionen ytterligare ett år och några positiva resultat har de inte visat upp. Det som däremot finns att tillgå och mäta resultatet av den rödgröna rörans politik är statistiken över sjukskrivningar i Region Gävleborg. En arbetsplats där medarbetarna trivs och mår bra är sjukfrånvaron låg och kostnaderna för sjukskrivningar låga. Det statistiken visar oss är att alla personalgrupper och samtliga anställningsformer har ökat sin sjukfrånvaro, både lång och kort sjukfrånvaro. Det gäller både män och kvinnor. Det innebär också att kostnaderna ökar för sjukskrivningar. En rimlig slutsats är att våra anställda mår sämre och trivs allt mindre. Det är alltså tvärtemot det Socialdemokraterna utlovat inför valet.

Vi har alltså anställda som vittnar om dåliga arbetsförhållanden, tuff situation med få semesterdagar och liten möjlighet att återhämta sig. Allt är konsekvenser av den förda politiken. Är det rimligt att utlova en sak innan valet och leverera en annan sak efter valet? En bättre personalpolitik och en bättre politik överlag är vad Gävleborg behöver. Det är vad vi från Sverigedemokraterna försöker att leverera i opposition. Frågan är vad den rödgröna röran med Socialdemokraterna i spetsen gör?

 Mattias Eriksson (SD)

regionråd

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons