Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge mig en biljett till Jönköping i stället

Annons

Det har gått några månader sedan Region Gävleborg med alla politiska partier utom Sjukvårdspartiet deltog på en studieresa till Kajser Permanente i San Francico i Amerika.  Under de presentationer som vairt före januari 2016 så kan jag konstatera att situationen är oförändrad , inget annat upplägg , inga nya argument för att delta har tillkommit. Många av de delar man säger sig ha hämtat från dessa studiebesök är påhittade och fanns redan i Sverige. Om vi i stället ser oss om och tänker efter varför Region Gävleborg har så stora brister i sin verksamhet tror jag att vi finner många anledningar till våra problem i att majoriteten gått vilse i maktens korridorer. Man har glömt bort  varför väljarna röstade på dem som politiker.

Jag har fått ännu ett erbjudande  att resa över till Kajser Permanente i San Francico av Regionstyresens ordförande  Eva Tjernström. Vid Regionstyrelsens sammanträde 22 mars fick jag veta att jag hade en biljett avsatt till mig som Eva Tjernström ordnat åt mig.  Då inget nytt framkommit som skulle göra att studiebesöket på Kajser  Permanente mer värt nu kan jag bara konstatera att jag vänligt tackar nej till biljetten även denna gång. Alla politiska partier har rest över till Kajer Permanente och ingen som helst presentation har skett av detta studiebesök där , vare sig  på Regionstyrelsen eller i hälso- och  sjukvårdsnämnden. Jag kan då bara konstatera att de som reste antingen inget minns av sitt besök där eller att ni inte förstod föredragningarna som var på engelska.  I bästa fall har ni glömt bort att redovisa ert besök där. Har väntat, men ingen redovisningen synes än.

Eva Tjernström,  Socialdemokraterna ,jag är tacksam att du ordnat denna biljett till mig, men jag anser inte att jag som politiker behöver resa dit för att se det som finns att se här i Sverige. Ge mig hellre en resa  till Jönköping så jag kan se vad Kajser Permanente såg då de var där.

Jag kan ju bara  säga att jag  är hedrad över att få ännu en biljett av er i majoriteten, men då ni inte kan presentera  ett bättre syfte med resan och kan på ett trovärdigt sätt påtala att vi politiker inte kan ta del av detta på andra sätt ,til lexempel genom att  bjuda hit Kajser  Permanente till Gävle , så  tackar jag  nej till denna biljett med.

Däremot tackar jag  ja till om majoriteten får en ny insikt i att man måste ta nytt ansvar för den politik man bedriver. Lägst förtroende i landet för den vård vi bedriver. Sämst fem års överlevnad i cancer i landet,  dålig personalpolitik, smutsiga lokaler. Ja, om ni i majoriteten i stället tog ansvar och vågade vara politiker och styra tydligare  skulle  många problem lösa sig. Den politiska  majoriteten där Socialdemokraterna, Centern, Miljöpartiet och Vänsterpartiet deltar har inte förmågan att politiskt leda region Gävleborg.  När ni kommer till oss andra politiska partier och frågar, ska vi lösa dessa problem tillsammans så tackar jag ja, då ni fått den insikten. 

Men som sagt, då inget  nytt framkommit som skulle vara av betydelse för att vi får en bättre sjukvård så Tackar jag nej till biljett nummer två också.

Henrik Olofsson (SVG)

ledamot i Hälso och sjukvårdsnämnden

för Sjukvårdspartiet

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons