Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grymt mot barnen från Afghanistan

Nu har tio flyktingbarn tagits emot av Gävle kommun och ska i höst lära sig svenska språket på Polhemsskolan.
”Det är jättefint här”, säger sextonåriga Majvan från Afghanistan i en artikel i Arbetarbladet 15 juli.

Annons


Samtidigt gömmer sig Enayatulla Adel och är rädd för poliser i ett land där han tagits emot, anpassat sig med lyckat resultat och studerat. Sista terminen inför studentexamen när den vita mössan hägrar grips han och ska fraktas till Kabul i Afghanistan där han inte har några kontakter och är utan möjlighet att försörja sig.
Vet Majvan om vad som har hänt Enayatulla Adel och andra flyktingbarn som Sverige har tagit emot och satsat på? Vet han att han den dag han har anpassat sig, lärt sig språket, studerat eller till och med fått arbete, troligen kommer att drivas ut ur landet?

Vad håller det svenska Migrationsverket på med? Deras förfaringssätt verkar helt ologiskt.
Nu tar de emot flyktingar från Afghanistan trots att det, enligt migrationsdomstolen, inte är ett land där människors liv hotas.
Om total hjärtlöshet och brist på humanism är deras signum borde de i alla fall med tanke på skattebetalarna i Sverige tänka ekonomiskt. Den som satsar mycket pengar i ett projekt borde vilja få en utdelning – det kan ju inte vara en utdelning att tvinga tillbaka människor till ett land dit de inte vågar återvända.
Vinsten för Sverige borde vara att få arbetskraft. Den som får fina studieresultat i gymnasiet fortsätter sedan sina studier. Den som redan har fått ett arbete bidrar till landets inkomster.

Sluta att sända tillbaka de människor som har anpassat sig, lärt sig vårt språk, studerar och arbetar. Ändra flyktingpolitiken.
Se flyktingar som har anpassat sig som resurspersoner, mänskligt och ekonomiskt.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons