Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handla medborgare innan det är försent!

Politikerna håller på att krossa demokratin. Europeiska politiker inkl de svenska missar aldrig ett tillfälle att uppmana utomeuropiska politiker att snarast införa demokrati. Samtidigt gör de själva motsatsen - avvecklar den!

Annons

I dagarna har vi fått följa hur EU tillsätter statsministrar (teknokrater) i Italien och Grekland. De Italienska och Grekiska folken har precis som i en diktatur varit uteslutna från att säga sin mening. Men inte nog med detta. Därutöver placerar man EU-tjänstemän på departement och myndigheter i de båda länderna vilka skall säga vad resp land får göra eller inte göra. Sannolikt kommer detta att följas av samma åtgärder i övriga "krisländer". Det märkliga är att såväl politiker som medier sluter upp kring detta utan minsta kritik. EU-politikernas mål är att göra samtliga stater ingående i unionen till satelliter (företagsfilialer) och driva unionen som ett företag med makten centraliserad till Bryssel. Skatter, offentliga utgifter etc bestäms sedan av Bryssel.
Men redan när Lissabonfördraget togs (som även godkändes av socialdemokraterna) borde vi medborgare reagerat. Politikerna var dock listiga och lät oss inte rösta om fördraget.
Politikerna som antog Lissabonfördraget godkände i och med detta avskaffandet av demokratin. Detta är mycket enkelt att bevisa.
I en demokrati skall ett eller flera parti kunna bilda regering och föra sin politik om de vunnit en majoritet av väljarnas röster i fria val. Detta oavsett vilken politisk ideologi de står för,( höger, vänster, liberal, socialistisk etc). Detta gäller emellertid inte längre. Lissabonfördraget är nämligen en politisk grundlag. En grundlag skall inte vara politisk, den skall bara innehålla formerna för hur ett land eller union skall styras. Sålunda regler för val, rösträtt, rösträttsålder etc etc.
I stället för en neutral grundlag fastslås i Lissabonfördraget att EU.s verksamhet skall grundas på den marknadsliberala ideologin. Den utestänger därmed partier med annan politisk ideologi från att föra den politik man fått medborgarnas mandat att genomföra. Det innebär att politikerna sanktionerat enpartistaten och därmed också accepterat ett odemokratiskt styrelseskick som vi kallar diktatur.
Men redan nu stiftas 80 procent av våra lagar i Bryssel. Som ett exempel kan nämnas det i dagarna diskuterade beslutet om att dela in Sverige i tre zoner vad gäller bl a elenergikostnader. När medborgarna av helt naturliga skäl blir upprörda över detta , får de svaret från centerministern Hatt att det kan regeringen inte göra något åt för det har EU bestämt!
Du Medborgare som vill leva i ett fritt och suveränt land där folket bestämmer vilket samhälle vi vill ha. Det är hög tid att agera. Dina politiker har svikit nästan genomgående. Medierna går i maktens ledband eller bättre uttryckt de har bildat symbios med makten, därför kan DU inte förvänta dig något stöd därifrån. Du måste handla själv i förening med oss andra.
Olle Ljungbeck, Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons