Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hela Gävleborg ska leva och utvecklas

Snart har ett par månader gått på den nya mandatperioden.

Annons

I Region Gävleborg enades Socialdemokraterna, Centerpartiet, Vänsterpartiet och Miljöpartiet efter valet om att bilda regionregering. En social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet är grundläggande förutsättningar för utvecklingen i regionen och demokrati, jämställdhet och mångfald är bärande värden.

I regeringsförklaringen finns de fyra övergripande prioriteringarna, och som också formuleras i budget för 2015 och ekonomisk plan 2016-2017:

En politik för fler jobb och högre utbildningsnivå. Utveckling och nya jobb skapas genom innovation och satsningar på företagsamhet. Goda villkor för små och medelstora företag är viktigt för att skapa fler arbetstillfällen.

Ett grönt och hållbart Gävleborg. Vi är övertygade om att ett miljömässigt hållbart samhälle också är ett samhälle som är bättre för människor.

En välfärd att lita på. Alla ska ha lika rätt och tillgång till välfärdens verksamhet när behovet uppstår. Det ska vara den styrande principen för hälso- och sjukvården och är en förutsättning för ett tryggt samhälle.

Hela Gävleborg ska leva och utvecklas. Det krävs en bättre kraftsamling och tydlig samverkan mellan samhällets olika aktörer. Regionbildningen ger bättre förutsättningar för ett attraktivt Gävleborg.

Steg för steg, i fullmäktige, styrelser och nämnder förverkligas nu politiken för den nya Region Gävleborg.

Kenneth Nilshem (C)

gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons