Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjälpa eller stjälpa?

Annons

Kronofogden, har de inget hjärta alls ? Många kanske hamnar hos er på grund av skilsmässa , sjukdom eller dylikt. Alla har kanske inte levt stort och över sina tillgångar med fina bilar och lyx. Är det inte dags att börja ta hänsyn till vad det i själva verket kostar i samhället i dag, öppna ögonen och titta på varje människa. Det går inte att bedöma alla efter en färdig chablon på papper. Som ni driver på och kräver trots att det inte finns möjlighet. Det slutar bara med att det kommer in fler skulder hos er, kanske från samma människa om och om igen. Varför? Jo, därför att man måste strunta i vissa saker för att klara den bit som ni drar på kontot.
Lördagen 31 maj så försökte vår mor – som under åren kämpat och kämpat – ta sitt liv, för att hon inte orkar mer. Sjukdomen (som är en anledning till hennes skulder) knäcker henne men också biten att inte få ordning och att betala till er så att pengarna räcker. Hösten 2007 tog hon ett lån genom oss i familjen för att lösa sin skuld hos er. Det kostar henne i dag 800 kronor i månaden i fem år. Men trots att hon tog det för att betala så tar ni inte hänsyn till denna kostnad då ni beräknar, skatteåterbäringen tog ni nu i början på juni.
Jag och mina syskon kommer att jobba allt vi kan, även en del svartjobb om det erbjuds, för att hjälpa vår mor i framtiden så att hon åtminstone får en dräglig varda .
Jag hoppas att mina ord kan stötta någon annan i samma situation. Är det inte dags att systemet ses över. Inte frågan om att slippa ansvaret vad gäller betalningen. Men titta på varje människas faktiska kostnader innan ni tar beslut.
Äldst av fyra syskon

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons