Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjärtat slits ur kroppen på farföräldrarna

Jag har ett antal gånger läst att det är brist på familjehem. Att ett stort antal barn väntar på en förhoppningsvis kärleksfull fosterfamilj. Jag ser samtidigt på nära håll, hur en farmor och farfar nekas blir fosterföräldrar.

Annons

En farmor och farfar som totalt vänt ut och in på sig, låtit myndigheterna granska dem in i minsta detalj. Har blivit godkända, getts hopp, fått löften och sedan fått kalla handen. De får inte ta hand om sitt älskade barnbarn. Hur kan myndigheterna tro att dessa farföräldrar inte skulle göra allt för det lilla barnets bästa?

Farföräldrar som tvingats göra ett val, som måste vara det svåraste val en människa kan tvingas göra: att välja mellan sin egen son och sitt barnbarn.

Farföräldrarna är beredda att offra allt för sitt lilla barnbarn, för de förstår att det inte är riktigt att ett litet barn skall fara runt från den ena familjen till den andra. Deras egen son är vuxen och kan klara sig själv, det kan inte en liten baby göra.

Genom den behandling som denna familj utsätts för är det så många som drabbas. Alla drabbas av en outsäglig sorg och vanmakt.

Hjärtat slits ur kroppen på dessa farföräldrar som är beredda att offra allt för sitt älskade barnbarn.

Anita

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons