Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors lever ju faktiskt – ibland

Annons

Oj, vad man blir glad av att se så många positiva människor på ”bruket”. Jag blev nästan lite nostalgisk av att se så många med och utan bilar längs gatorna. Påminner mig om förr, när man gick ut för att träffas och umgås. Tiden innan en massa tv-kanaler, dataspel och internet. Kvällens tema var ju cruising, och för att det ska bli lyckat behövs det tre viktiga ingredienser. Bra väder, bilar och ”picknickfolket”.

Vädret blev ju otroligt bra, vi fick ju till och med lite sol, och det är vi ju inte bortskämda med i sommar. Nästa steg var bilarna, oron att de inte skulle återkomma fanns ju i bakhuvudet. I år hade vi ingen motortidning att locka med. Men bilfolket kan man lita på, de svek oss inte i år heller tack och lov. Grymt bra uppslutning, både av Hoforsbor och de utifrån. Så kommer vi slutligen till det jätteviktiga picknickfolket, utan dem blir inte cirkeln sluten. Men glädjande nog packade de grillar, bord med mera och gick ut.

Gator och parkeringar var fyllda av bilar, pizzerior och pubar var väl besökta. Säkert fick bensinmacken sälja en och annan liter soppa också. Picknickfolket satt längs gatorna med grillar och bord. Finns inte ord för denna härliga syn, Hofors lever ju faktiskt. I alla fall vid vissa tillfällen. Har inte sett så mycket rörelse på byn sedan förra året. Kvällen då det är lagligt att titta och beundra utan att bli kallad nyfiken och avundsjuk. Man kör några varv, eller strosar runt och kikar. Någon kollar in en häftig modell, andra studerar en lack och någon öppnar en motorhuv. Vips är några där och kikar och plötsligt pratar man med någon man inte känner. Härligt med denna öppenhet och gemenskap. Så vad vore livet utan dessa fina bilar?

Stort tack till alla som kom och cruisade och ni som tittade på Carina

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons