Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höjda avgifter skapar inte arbeten för unga

Annons

SVAR TILL: Raimo Pärssinen (S).

Jag kan inte annat än att hålla med Raimo Pärssinen, vi behöver göra mer för att fler unga ska komma i arbete.

Hur kan höjda arbets- givaravgifter för unga skapa fler arbeten? Den rödgröna regeringen höjer nu arbetsgivaravgiften för unga.

Arbetsgivaravgiften för ungdomar är sedan 1 maj cirka 10 procent. 1 augusti höjs den till 25,46 procent och 1 juli nästa år är den 31,42 procent, det vill säga tre gånger högre än i dags-läget.

När rabatten börjar trappas ned i augusti kan inte bara sommarjobben försvinna, utan även andra ungdomsjobb, säger Raimos partivän Mikael Sjöberg, Arbetsförmedlingens generaldirektör i en intervju i DN.

Han vågar inte bedöma hur många ungdomsjobb som försvinner när rabatten trappas ned, men pekar på att det bland annat pågår en utflyttning av telefonförsäljningsjobb till Malta och London.

Enligt Svenskt Näringslivs beräkningar riskerar höjda arbetsgivaravgifter för ungdomar att leda till 18 700 färre helårsarbeten fram till 2018.

Sin vana trogen löser Socialdemokraterna, i den rödgröna regeringen, alla problem med att höja av-gifter och skatter för att sedan skapa sysselsättning.

Traineejobb i all ära men i Gävle har vi hittills fått färre än tio platser.

Fullt utbyggd kommer satsningen på traineejobb att ge Gävle 145 platser. Det är en dålig ekvation, Raimo Pärssinen, i Gävle får vi 145 bidragsarbeten samtidigt som 187 riktiga arbeten kommer att försvinna.

Tyvärr är det ett problem då politiker tillskriver sig själva rollen att vara de stora jobbskaparna, och inte fyller rollen att skapa förutsättningar för landets företagare.

Det är i företagen jobben skapas.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons