Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur ska Gävle minska barngrupperna i förskolan?

Annons

19 maj uppmärksammar vi förskolans dag. Det finns mycket att fira. Svensk förskola är unik i världen och tillsammans kan vi se till att den fortsätter att vara det.

Det barnen lär sig tidigt bär de med sig hela livet. Förskollärarna lägger grunden, som vi brukar säga. I Gävle finns många skickliga och engagerade förskollärare, och deras dagar är intensiva.

Vi är därför glada över Skolverkets nya riktmärken om barngruppsstorlekar. De slår fast att för barn mellan ett och tre år bör grupperna vara 6-12 barn och för fyra-femåringarna 9-15 barn. I Gävle är det inte ovanligt med småbarnsavdelningar där det är mellan 16-18 barn/avdelning (37 procent av alla småbarnsavdelningar i Gävle, 38 procent av alla kommunala småbarnsavdelningar), statistiken är hämtad från Skolverket: http://www.skolverket.se/om-skolverket/press/pressmeddelanden/2016/pressmeddelanden-2016-1.244816/stor-brist-pa-utbildad-personal-i-forskolan-1.249029

Vi ser med spänning fram hur kommunen kommer att arbeta med Skolverkets riktmärken angående barngruppsstorlekar inom förskolan.

Lärarförbundet Gävle

Malin Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons